Slimme ondernemers leasen een gebruikte auto


Steeds meer ondernemers leasen een (jong) gebruikte auto in plaats van een nieuwe. En dat levert de nodige voordelen op, zoals behoud van het werkkapitaal, spreiding van de uitgaven en tal van fiscale extra’s. Er geldt een korte levertijd met een ruim aanbod. Het is een mogelijkheid die vaak over het hoofd wordt gezien. Meer weten over deze buitenkans? Wij helpen u graag verder!

Auto-investering spreiden met financial lease
We kunnen er lang en breed over praten, maar als ondernemer heeft u een bedrijfsauto nodig voor het bezoeken van uw relaties. Echter, een nieuwe auto is een grote uitgave en een aanslag op uw liquiditeit. Een jong gebruikte auto kopen met een financial leaseconstructie kan dan weleens de oplossing zijn. U spreidt de investering en betaalt een vast en overzichtelijk bedrag aan rente en aflossing per maand. Doordat de vaak forse aanloopafschrijving van de nieuwe auto er reeds vanaf is, wordt er fors bespaard op de aanschafwaarde

Een gebruikte premium leasen én eigenaar worden van de auto
Wanneer u een gebruikte auto gaat financial leasen wordt u economisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat de auto op uw balans komt te staan. Na betaling van de laatste termijn wordt u gelijk juridisch eigenaar van de auto. De auto is dan helemaal betaald en u mag dan zonder overleg met de bank de auto verkopen of inruilen. Dit is bij private lease dus niet het geval. U betaalt dan de all-in gebruikskosten van de auto, maar na de looptijd van de lease valt de auto terug aan de leasemaatschappij. Er is dan geen auto meer met restwaarde om te verkopem. Deze auto valt dan ook niet onder uw bedrijfsactiva.

Lage maandtermijn met financial lease
Bij financial lease kunt u zelf de maandtermijn bepalen door te variëren met de looptijd. Ook is het mogelijk om de maandtermijn van uw jong gebruikte leaseauto te verlagen door een slottermijn in te bouwen. Dit bedrag is een reële restwaarde en blijft openstaan tot het einde van de looptijd. U lost dit bedrag niet af waardoor uw maandtermijn laag blijft. Aan het einde van de looptijd kunt u het bedrag in een keer betalen of u ruilt de auto in en u betaalt met de inruilprijs de slottermijn. Vaak is die inruilprijs hoger en houdt u nog een bedrag over om bij uw volgende auto te leggen.

Een trits aan fiscale voordelen
Als economisch eigenaar van de auto zijn er tal van fiscale voordelen. Zo kunt u de BTW terugvorderen of de rente die in de maandtermijn zit fiscaal verrekenen. Dat geldt ook voor de resterende afschrijvingskosten. En bent u startende ondernemer dan wordt het helemaal leuk. Dan komt de lease ook nog in aanmerking voor startersaftrek.

Waar vind ik een jong gebruikte auto en zo’n leaseconstructie?
Jekel Automotive is gespecialiseerde in betrouwbare premium auto’s van alle topmerken. We zoeken daarbij precies die ene auto in die uitvoering die u wilt. Ook is het mogelijk een auto te importeren.
Zo staan Duitsers staan erom bekend auto’s met veel accessoires en opties te rijden. Er wordt aan de grens c.q RDW fors op BPM bespaard. Het hele keurings- en importtraject verzorgen wij. Wij sluiten eenvoudig aan bij uw eigen financiële dienstverlener. En gaat u voor volledig comfort dan werken wij samen met Alphera Financial Services.

Ook in Nederland is er een enorm aanbod jong gebruikte auto’s, vaak dealer onderhouden. Ze rijden en voelen als nieuw. Het is daarom niet gek dat het financial leasen van een gebruikte auto een populaire leasevorm is onder ondernemers. Een groot voordeel is dat de auto’s direct beschikbaar zijn. U kunt hierdoor snel de mobiliteit invullen die past bij uw bedrijfsvoering.

Nieuwsgierig geworden? Elektrisch, lage bijtelling of op zoek naar iets heel bijzonders? We spreken graag binnenkort eens af!